INNE EBOOKI AUTORA
Autor:
Wydawca:
Format:
Kuchnia włoska to nie tylko pizza i spaghetti, włoskie dania odznaczają się dużą rozmaitością i różnorodnymi smakami. Ponadto są bardzo zdrowe, wiele z tych potraw polecanych jest przez dietetyków jako elementy bardzo zdrowej diety śródziemnomorskiej. Teraz mogą państwo sami spróbować wprowadzić do swego domu kuchnię włoską. Przedstawiamy potrawy na różne okazje: przystawki, zupy, sałatki, dania główne, desery. Można je przyrządzić zarówno na rodzinny obiad, jak i przyjęcie w ogrodzie czy kolację ze znajomymi. Przepisy przez nas proponowane są łatwe i szybkie w przygotowaniu, bogate w świeże warzywa, owoce i zioła. Przykładowe dania: timballo alle melanzane, caponata, risotto verde, bruschetta, frittata z mozzarellą, minestrone, zabajone, panna cotta. W serii również: Potrawy tradycyjne, Potrawy z rusztu i grilla, Potrawy z ziemniaków, Sałatki dla każdego, Ciasta z owocami, Potrawy z ryb, Przyprawy i zioła, Potrawy mączne, Potrawy mięsne, Surówki i sałatki, Potrawy wegetariańskie, Zdrowo, szybko, tanio, Przetwory.
Rok wydania | 2011 |
---|---|
Liczba stron | 32 |
Kategoria | Poradniki |
Wydawca | LITERAT HENRYK PŁONCZYŃSKI |
ISBN-13 | 978-83-7774-574-8 |
Numer wydania | 1 |
Język publikacji | polski |
Informacja o sprzedawcy | ePWN sp. z o.o. |
INNE EBOOKI AUTORA
POLECAMY
Ciekawe propozycje
Kuchnia Cieszyńsko-Śląska
do koszyka
Kuchnia dawnego Białegostoku
do koszyka
Kuchnia diabetyka
do koszyka
Kuchnia diabetyków
do koszyka
Kuchnia Egejska
do koszyka
Kuchnia góralska
do koszyka
Kuchnia Jogina
do koszyka
Kuchnia kloszardów
do koszyka
Spis treści
Wstęp | 1 |
ZUPY | |
Minestrone | 2 |
Toskańska zupa makaronowa | 2 |
Zupa pomidorowa z bazylią | 2 |
PRZYSTAWKI | |
Nadziewane oliwki | 4 |
Frittata z mozzarellą | 4 |
Crostini | 4 |
Caprese | 6 |
Baccala | 6 |
Carpaccio serowe z sałatą | 6 |
Bruschetta | 8 |
Bakłażany z grilla | 8 |
Roladki z mozzarellą | 8 |
PIZZA | |
Pizza neapolitańska | 10 |
Pizza z tuńczykiem | 10 |
Calzone | 12 |
Focaccia | 12 |
POTRAWY MĄCZNE | |
Polenta | 14 |
Gnocchi | 14 |
MAKARON | |
Makaron z dorszem | 16 |
Ravioli | 16 |
RYŻ | |
Risotto z owocami morza | 18 |
Risotto z serami | 18 |
Risotto verde | 18 |
RYBY | |
Morszczuk w sosie winnym | 20 |
Dorada pieczona z ziemniakami | 20 |
Tuńczyk z pomidorami | 20 |
MIĘSA | |
Saltimbocca | 22 |
Ossobuco | 22 |
Toskańska pieczeń z ziołami | 22 |
SAŁATKI | |
Caponata | 24 |
Sałatka z ośmiornicy | 24 |
Sałatka ziemniaczana | 24 |
ZAPIEKANE WARZYWA | |
Zapiekany koper włoski | 26 |
Timballo alle melanzane | 26 |
DESERY | |
Tiramisu | 28 |
Zapiekane jabłka | 28 |
Zabajone | 28 |
Crostata | 30 |
Sałatka macedonia | 30 |
Panna cotta | 30 |