POLECAMY
Autor:
Redakcja:
Wydawca:
Format:
Cukrzyca – choroba cywilizacyjna – dotyka coraz więcej osób, zarówno młodych, jak i starszych. To cena, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy żywieniowe, siedzący tryb życia, nerwowość. Co powinniśmy wiedzieć na temat tego schorzenia, czy i w jaki sposób można zapobiegać cukrzycy oraz jaką rolę w tej chorobie odgrywa dieta? Tym zagadnieniom poświęcony jest niniejszy ebook. Autorka – Barbara Jakimowicz-Klein chce pomóc osobom chorym zrozumieć istotę cukrzycy i przeciwdziałać jej skutkom. Przede wszystkim jednak skupia się na diecie jako ważnym składniku terapii. Żywienie człowieka chorego musi bowiem zapewnić mu nieskrępowany rozwój organizmu, możność wykonywania pracy, a także dobre samopoczucie. W Kuchni diabetyków znajdą zatem Państwo najnowsze zalecenia dotyczące właściwego odżywiania się w cukrzycy oraz przepisy na potrawy dozwolone w diecie cukrzycowej, zarówno receptury na dania proste, jak i na bardziej wykwintne – wszystkie i smaczne, i zdrowe. Z pewnością warto zajrzeć do tego poradnika!
Rok wydania | 2012 |
---|---|
Kategoria | Poradniki medyczne |
Wydawca | ASTRUM |
ISBN-13 | 978-83-7277-620-4 |
Numer wydania | 4 |
Język publikacji | polski |
Informacja o sprzedawcy | ePWN sp. z o.o. |
POLECAMY
Ciekawe propozycje
Kuchnia Cieszyńsko-Śląska
do koszyka
Kuchnia dawnego Białegostoku
do koszyka
Kuchnia diabetyka
do koszyka
Kuchnia Egejska
do koszyka
Kuchnia góralska
do koszyka
Kuchnia Jogina
do koszyka
Kuchnia kloszardów
do koszyka
Kuchnia królów
do koszyka