INNE EBOOKI AUTORA
Autor:
Wydawca:
Format:
Praktyczny poradnik kulinarny zawierający wskazówki dotyczące gotowania na parze (zasady gotowania na parze, opis sprzętu, stosowanie przypraw i ziół), reguł zdrowego odżywiania w dolegliwościach układu pokarmowego, a także ciekawe pomysły na zdrowe i szybkie obiady, kolacje czy desery (przy każdym daniu podano czas przygotowania i liczbę porcji). Przykładowe przepisy: zupa z zielonego groszku, knedle drożdżowe z owocami, brokuły z migdałami, warzywa z kaszą kuskus, łosoś w sosie pomidorowym, flądra w ziołach, wieprzowina z kalafiorem, klopsy ziołowe, zabaglione.
Rok wydania | 2011 |
---|---|
Liczba stron | 36 |
Kategoria | Poradniki |
Wydawca | LITERAT HENRYK PŁONCZYŃSKI |
ISBN-13 | 978-83-7774-437-6 |
Numer wydania | 1 |
Język publikacji | polski |
Informacja o sprzedawcy | ePWN sp. z o.o. |
INNE EBOOKI AUTORA
POLECAMY
Ciekawe propozycje
Gotowanie SMART
do koszyka
Gotowanie ze Świętą Hildegardą z Bingen
do koszyka
Moda na gotowanie
do koszyka
Gotuj z rodzinką.pl
do koszyka
Dietetyk w garach, czyli z miłości do...
do koszyka
Kicia Kocia gotuje
do koszyka
Spis treści
Wstęp | 1 |
Dolegliwości układu pokarmowego | 2 |
Wymioty i nudności | 2 |
Zgaga | 2 |
Zaparcia | 3 |
Wzdęcia | 4 |
Biegunka | 4 |
Niestrawność | 5 |
Sprzęt do gotowania na parze | 6 |
Koszyk lub sitko | 6 |
Parowar | 7 |
Szybkowar | 7 |
Zasady gotowania na parze | 8 |
Stosowanie przypraw i ziół | 10 |
Przepisy | 12 |
Zupa z zielonego groszku | 12 |
Zupa pomidorowa | 13 |
Knedle drożdżowe z owocami | 14 |
Kluski na parze | 15 |
Talerz warzyw | 16 |
Ziemniaki z twarogiem | 17 |
Brokuły z migdałami | 18 |
Pomidory faszerowane kaszą | 19 |
Warzywa z kaszą kuskus | 20 |
Tofu z warzywami | 21 |
Roladki rybne | 22 |
Łosoś w sosie pomidorowym | 23 |
Halibut z cukinią i marchewką | 24 |
Flądra w ziołach | 25 |
Kurczak w płatkach migdałowych | 26 |
Indyk z marchewką i groszkiem | 27 |
Wieprzowina z kalafiorem | 28 |
Klopsy ziołowe | 29 |
Zabaglione | 30 |
Krem czekoladowy | 31 |
Zasady zdrowego odżywiania | 32 |