INNE EBOOKI AUTORA
Autor:
Wydawca:
Format:
Poradnik kulinarny zawiera łatwe i sprawdzone przepisy na chleb, bułki i pieczywo z różnych stron świata, przedstawia wykonanie krok po kroku oraz cenne wskazówki, jak piec chleb w domu, m.in. jak przygotować zakwas. Książkę uatrakcyjniają liczne zdjęcia.
Rok wydania | 2011 |
---|---|
Liczba stron | 36 |
Kategoria | Poradniki |
Wydawca | LITERAT HENRYK PŁONCZYŃSKI |
ISBN-13 | 978-83-7774-411-6 |
Numer wydania | 1 |
Język publikacji | polski |
Informacja o sprzedawcy | ePWN sp. z o.o. |
INNE EBOOKI AUTORA
POLECAMY
Ciekawe propozycje
Zdrowy język
do koszyka
Zdrowy kręgosłup. Ćwiczenia dla każdego
do koszyka
Zdrowy mózg
do koszyka
Zdrowy pies. Jak sprawić by twój...
do koszyka
Zdrowy sukces. Przez żołądek do sukcesu
do koszyka
Spis treści
Wstęp | |
Mąka | 2 |
Pozostałe składniki | 5 |
Woda | 5 |
Sól | 5 |
Środki spulchniające | 5 |
Drożdże | 6 |
Słód | 6 |
Miód | 7 |
Ziarna, zioła, bakalie | 7 |
Zakwas | 8 |
Przepisy | |
Chleb żytni na zakwasie | 10 |
Chleb pszenny na zakwasie żytnim | 10 |
Chleb chłopski na zakwasie z proszku | 10 |
Chleb irlandzki | 12 |
Chleb śródziemnomorski z automatu do pieczenia chleba | 12 |
Chleb pszenny z automatu do pieczenia chleba | 14 |
Chleb pszenny drożdżowy | 14 |
Chleb ziołowy | 16 |
Chleb sojowy | 16 |
Zdrowy chleb omega-3 z automatu do pieczenia chleba | 18 |
Chleb kukurydziany | 18 |
Chleb z ziarnami | 20 |
Chleb z ziarnami z automatu do pieczenia chleba | 20 |
Chleb mieszany | 22 |
Chleb cebulowy z automatu do pieczenia chleba | 22 |
Bułki drożdżowe | 24 |
Bułki piwne z kminkiem | 24 |
Bagietka z automatu do pieczenia chleba | 26 |
Precelki | 26 |
Rogale maślane | 28 |
Słodkie rogale | 28 |
Ciabatta | 30 |
Tortilla | 30 |
Różne rodzaje pieczywa | 32 |