INNE EBOOKI AUTORA
Praca zbiorowa
Format:
ibuk
W niniejszym numerze czasopisma zamieszczono cztery artykuły naukowe oraz
jedną rekomendację książki.
Przedmiotem pierwszego artykułu jest charakterystyka wybranych aktualnych
trendów żywieniowych i dietetycznych. Wskazano na istotę, korzyści oraz ograniczenia
wynikające ze stosowania diety wegetariańskiej, wegańskiej i fleksitariańskiej,
diety eliminacyjnej (diet bezglutenowej i bez laktozy), diety o niskim indeksie
glikemicznym, diety w insulinooporności, diety wpływającej na zdrowie psychiczne
(tzw. żywności komfortowej, żywności wpływającej pozytywnie na nastrój i emocje
i uważnego jedzenia), oraz diet, które mają na celu elimanację marnotrawstwa jedzenia
(tzw. zero odpadów, mniej odpadów, ekologiczna konsumpcja).
Rok wydania | 2019 |
---|---|
Liczba stron | 75 |
Kategoria | Publikacje darmowe |
Wydawca | Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu |
Numer wydania | 1 |
Język publikacji | polski |
Informacja o sprzedawcy | ePWN sp. z o.o. |
INNE EBOOKI AUTORA
POLECAMY
Ciekawe propozycje
Nauki Don Juana
do koszyka
Nauki ekonomiczne wobec wyzwań...
do koszyka
Nauki ekonomiczne wobec wyzwań...
do koszyka
Nauki humanistyczne na Uniwersytecie...
do koszyka
Nauki humanistyczne na Uniwersytecie...
do koszyka
Spis treści
Wstęp | 7 |
Karolina Gadzała, Tomasz Lesiów: Wybrane aktualne trendy żywieniowe. Praca przeglądowa | 9 |
Karolina Gadzała, Tomasz Lesiów: Wiedza konsumentów na temat aktualnych trendów żywieniowych | 26 |
Piotr Gorzelańczyk, Wojciech Górniak: Ocena stanu technicznego opon wózków widłowych wykorzystywanych w transporcie wewnętrznym | 44 |
Piotr Gorzelańczyk, Łukasz Rochowiak: Ocena stanu technicznego ogumienia wykorzystywanego w maszynach rolniczych i leśnych | 60 |
Ewa Czarniecka-Skubina: Rekomendacja książki „Zastosowanie opakowań aktywnych i inteligentnych oraz powłok i folii jadalnych w przemyśle żywnościowym” (red. Tomasz Lesiów) | 71 |