Nauki Inżynierskie i Technologie 2(33)

Nauki Inżynierskie i Technologie 2(33)

1 opinia

Praca zbiorowa

Format:

ibuk

W niniejszym numerze czasopisma zamieszczono cztery artykuły naukowe oraz
jedną rekomendację książki.
Przedmiotem pierwszego artykułu jest charakterystyka wybranych aktualnych
trendów żywieniowych i dietetycznych. Wskazano na istotę, korzyści oraz ograniczenia
wynikające ze stosowania diety wegetariańskiej, wegańskiej i fleksitariańskiej,
diety eliminacyjnej (diet bezglutenowej i bez laktozy), diety o niskim indeksie
glikemicznym, diety w insulinooporności, diety wpływającej na zdrowie psychiczne
(tzw. żywności komfortowej, żywności wpływającej pozytywnie na nastrój i emocje
i uważnego jedzenia), oraz diet, które mają na celu elimanację marnotrawstwa jedzenia
(tzw. zero odpadów, mniej odpadów, ekologiczna konsumpcja).


Rok wydania2019
Liczba stron75
KategoriaPublikacje darmowe
WydawcaWydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Numer wydania1
Język publikacjipolski
Informacja o sprzedawcyePWN sp. z o.o.

INNE EBOOKI AUTORA

Ciekawe propozycje

Spis treści

  Wstęp    7
  Karolina Gadzała, Tomasz Lesiów: Wybrane aktualne trendy żywieniowe. Praca przeglądowa     9
  Karolina Gadzała, Tomasz Lesiów: Wiedza konsumentów na temat aktualnych trendów żywieniowych     26
  Piotr Gorzelańczyk, Wojciech Górniak: Ocena stanu technicznego opon wózków widłowych wykorzystywanych w transporcie wewnętrznym     44
  Piotr Gorzelańczyk, Łukasz Rochowiak: Ocena stanu technicznego ogumienia wykorzystywanego w maszynach rolniczych i leśnych     60
  Ewa Czarniecka-Skubina: Rekomendacja książki „Zastosowanie opakowań aktywnych i inteligentnych oraz powłok i folii jadalnych w przemyśle żywnościowym” (red. Tomasz Lesiów)     71
RozwińZwiń