INNE EBOOKI AUTORA
Praca zbiorowa
Format:
ibuk
Redaktor naszego czasopisma nie ma wpływu na dobór tematyki zamieszczanych prac w danym numerze. Zwykle ten dobór jest przypadkowy. Czasem jednak przeważają
artykuły o określonej tematyce, a czasem układają się w jakiś wzór, łatwiejszy lub trudniejszy do uchwycenia. Jeśli zajrzymy do spisu treści bieżącego numeru, to pół żartem, pół serio można porównać go do menu obiadu bez zupy, ale za to z deserem.
Na danie główne mamy propozycję trzech prac dotyczących odpowiednio: naturalnych antyutleniaczy stosowanych do mięsa i procesu wędzenia wyrobów mięsnych oraz wyrobów piekarniczo-cukierniczych, a na deser: lody, napoje energetyzujące i izotoniczne oraz wodę butelkowaną. Przy spożywaniu posiłków nie można oczywiście pominąć kwestii higieny. Zaspokoiwszy „głód”, możemy zająć się lekturą artykułu dotyczącego innowacyjności. Życzymy „smacznego posiłku intelektualnego”.
Rok wydania | 2013 |
---|---|
Liczba stron | 360 |
Kategoria | Publikacje darmowe |
Wydawca | Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu |
Język publikacji | polski |
Informacja o sprzedawcy | ePWN sp. z o.o. |
INNE EBOOKI AUTORA
POLECAMY
Ciekawe propozycje
Nauki Don Juana
do koszyka
Nauki ekonomiczne wobec wyzwań...
do koszyka
Nauki ekonomiczne wobec wyzwań...
do koszyka
Nauki humanistyczne na Uniwersytecie...
do koszyka
Nauki humanistyczne na Uniwersytecie...
do koszyka
Spis treści
Wstęp | 7 |
Władysław Chojnowski, Hanna Nowak, Maria Baranowska, Nowoczesne rozwiązania poprawiające higienę w zakładach mleczarskich. Część 1. Mycie oraz monitoring higieny | 9 |
Anna Gątarska, Bottled waters as a source of minerals | 17 |
Izabela Joachimiak, Katarzyna Szołtysek, Świadomość, stan wiedzy oraz częstotliwość spożycia napojów energetyzujących i izotonicznych przez osoby młode, czynnie uprawiające sport | 26 |
Mariusz Sławomir Kubiak, Nowe techniki i technologie a tradycja w procesie wędzenia wyrobów mięsnych . | 39 |
Katarzyna Szołtysek, Przegląd rynku funkcjonalnych wyrobów piekarniczo-cukierniczych na terenie Dolnego Śląska | 51 |
Agata Śliwińska, Tomasz Lesiów, Lody jako żywność funkcjonalna – badania konsumenckie | 65 |
Monika Wereńska, Naturalne antyutleniacze stosowane do mięsa | 79 |
Joanna Harasym, Remigiusz Olędzki, Tomasz Lesiów, Sprawozdanez IV Konferencji Naukowo-Technicznej z cyklu Nauka – Praktyce pt. „Innowacyjność w przedsiębiorstwie” | 91 |
Władysław Chojnowski, Hanna Nowak, Maria Baranowska, Modern solutions improving hygiene in dairy plants. Part 1. Cleaning and hygienemonitoring | 16 |
Anna Gątarska, Wody butelkowane jako źródło składników mineralnych | 25 |
Izabela Joachimiak, Katarzyna Szołtysek, Awareness, knowledge and frequency of consumption energy drinks and isotonic drinks by the young people, actively training sports | 38 |
Mariusz Sławomir Kubiak, New techniques and technologies vs. tradition in the process of curing meat products | 50 |
Katarzyna Szołtysek, Survey of functional food market of baking products in Lower Silesia | 64 |
Agata Śliwińska, Tomasz Lesiów, Ice cream as a functional food – consumerresearch | 78 |
Monika Wereńska, Natural antioxidants used to meat | 90 |
Joanna Harasym, Remigiusz Olędzki, Tomasz Lesiów, Proceedings from4th Scientific-Technical Conference Science for Practice – „Innovationin an enterprise” | 91 |