INNE EBOOKI AUTORA
Praca zbiorowa
Format:
ibuk
W niniejszym numerze czasopisma zamieszczono cztery artykuły naukowe oraz jedną informację o książce.
Pierwszy artykuł przedstawia częstotliwość i preferencje spożycia przez mających 19-50 lat mieszkańców województwa dolnośląskiego mrożonych deserów jako funkcjonalnej żywności probiotycznej. Stwierdzono, że respondenci preferują naturalną żywność probiotyczną, mają podstawową wiedzę o probiotykach, lubią spożywać lody, ale ich wiedza na temat tych lodów, mających cenne walory prozdrowotne, nie jest zadowalająca. Kolejne opracowanie dotyczy wykorzystania testu chi-kwadrat w badaniach preferencji żywieniowych konsumentów. Zamierzeniem jest, aby w podobny sposób przybliżyć praktyczne zastosowanie innych metod statystycznych.(…)
Rok wydania | 2019 |
---|---|
Liczba stron | 75 |
Kategoria | Publikacje darmowe |
Wydawca | Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu |
Numer wydania | 1 |
Język publikacji | polski |
Informacja o sprzedawcy | ePWN sp. z o.o. |
INNE EBOOKI AUTORA
POLECAMY
Ciekawe propozycje
Nauki Don Juana
do koszyka
Nauki ekonomiczne wobec wyzwań...
do koszyka
Nauki ekonomiczne wobec wyzwań...
do koszyka
Nauki humanistyczne na Uniwersytecie...
do koszyka
Nauki humanistyczne na Uniwersytecie...
do koszyka
Spis treści
Wstęp | 7 |
Zuzanna Goluch, Kamila Mielcarek: Częstotliwość i preferencje spożycia przez mieszkańców województwa dolnośląskiego w wieku 19-50 lat mrożonych deserów jako funkcjonalnej żywności probiotycznej | 9 |
Magdalena Słowińska: Wykorzystanie testu chi-kwadrat w badaniach preferencji żywieniowych konsumentów | 24 |
Magdalena Słowińska, Tomasz Lesiów: Preferencje i zachowania turystów krajowych na rynku gastronomicznym na przykładzie Wrocławia | 39 |
Anna Żbikowska, Agata Mendryk, Sylwia Onacik-Gür, Katarzyna Marciniak-Łukasiak, Iwona Szymańska: Analiza opinii konsumentów na temat bezpieczeństwa opakowań do żywności. Badania wstępne | 58 |
Maria Nowicka-Skowron: Recenzja książki Artura Świerczka pt. Zarządzanie łańcuchem dostaw w ujęciu zintegrowanym | 70 |