Nauki Inżynierskie i Technologie 4(31)

Nauki Inżynierskie i Technologie 4(31)

1 opinia

Praca zbiorowa

Format:

ibuk

W niniejszym numerze czasopisma zamieszczono cztery artykuły naukowe oraz rekomendację książki Tomasza Olejniczaka Konsumenci seniorzy wobec innowacji
produktowych. Przedmiotem pierwszego opracowania jest przedstawienie wykorzystania w procesie dydaktycznym metody projektu na przykładzie rogala świętomarcińskiego.
W drugim opracowaniu przedstawiono specyfikę produktów o obniżonej zawartości energetycznej w kontekście badań ankietowych. Kolejny artykuł dotyczy problemów związanych z glutenem. Jego autorki wskazują na korzyści i zagrożenia dotyczące wpływu glutenu na organizm oraz zagrożenia związane ze stosowaniem diety bezglutenowej W czwartym artykule omówiono zaś zagadnienia związane z otyłością, stanowiącą jedno z największych wyzwań i zagrożeń XXI wieku. Jako redaktor ,,Nauk Inżynierskich i Technologii” zachęcam do zapoznania się z wymienionymi opracowaniami oraz do sięgnięcia po rekomendowaną książkę.
Redaktor Naczelny
prof. dr hab. inż. Tomasz Lesiów


Rok wydania2018
Liczba stron84
KategoriaPublikacje darmowe
WydawcaWydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Język publikacjipolski
Informacja o sprzedawcyePWN sp. z o.o.

INNE EBOOKI AUTORA

Ciekawe propozycje

Spis treści

  Wstęp     7
  Karolina Gadzała, Agata Wypchły, Tomasz Lesiów: Wykorzystanie metody projektu w doskonaleniu jakości produktów żywnościowych     9
  Magdalena Gniedziejko, Tomasz Lesiów: Zachowania konsumenckie związane z wyborem mlecznych produktów light i ich uwarunkowania     31
  Agnieszka Orkusz, Aleksandra Garaszczuk: Gluten w żywności – korzyści i zagrożenia    52
  Paulina Suchodolska, Agnieszka Orkusz: Otyłość – przyczyny, rodzaje, leczenie, skutki     65
  Teresa Słaby: Rekomendacja książki Tomasza Olejniczka pt. Konsumenci seniorzy wobec innowacji produktowych     80
RozwińZwiń