INNE EBOOKI AUTORA
Praca zbiorowa
Format:
ibuk
W niniejszym numerze czasopisma zamieszczono cztery artykuły naukowe oraz jedną informację o książce. Przedmiotem pierwszej pracy było przedstawienie zastosowania uniwersalnych nośników substancji zapachowych podczas wytwarzania żywności projektowanej, np. o zmniejszonej zawartości tłuszczu. W drugim tekście przedstawiono proekologiczne działania słowackich hoteli w opinii ich pracowników i konsumentów. Oceniono m.in. wykorzystanie żarówek energooszczędnych, urządzeń energooszczędnych, segregację odpadów i recykling, jak również proponowanie klientom żywności ekologicznej w hotelowej restauracji oraz stosowanie zniżek dla osób działających na rzecz ochrony środowiska. Kolejne opracowanie dotyczyło Systemu Wczesnego Ostrzegania o Niebezpiecznych Produktach Nieżywnościowych (RAPEX). Na podstawie informacji zawartych na stronie internetowej Komisji Europejskiej sporządzono i zinterpretowano wykresy przedstawiające ogólną liczbę powiadomień przesyłanych w ramach systemu, pochodzenie produktów najczęściej zgłaszanych oraz rodzaj występujących zagrożeń w ramach określonej grupy produktów. W czwartej pracy autor przybliżył wpływ ciśnienia w komorze suszarki próżniowej na skurcz rozmrożonych wysuszonych truskawek. Jako redaktor ,,Nauk Inżynierskich i Technologii” zachęcam do zapoznania się z wymienionymi opracowaniami oraz sięgnięcia po książkę pt. Systemy zarządzania w znormalizowanym świecie pod redakcją naukową Jerzego Łańcuckiego.
Rok wydania | 2018 |
---|---|
Liczba stron | 64 |
Kategoria | Publikacje darmowe |
Wydawca | Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu |
Numer wydania | 1 |
Język publikacji | angielski |
Informacja o sprzedawcy | ePWN sp. z o.o. |
INNE EBOOKI AUTORA
POLECAMY
Ciekawe propozycje
Nauki Don Juana
do koszyka
Nauki ekonomiczne wobec wyzwań...
do koszyka
Nauki ekonomiczne wobec wyzwań...
do koszyka
Nauki humanistyczne na Uniwersytecie...
do koszyka
Nauki humanistyczne na Uniwersytecie...
do koszyka
Spis treści
Wstęp | 7 |
Grażyna Bortnowska: Characteristics of aroma compounds and selected factors shaping their stability in food with reduced fat content | 9 |
Malgorzata A. Jarossová, Ľubica Knošková: Pro-ecological activities of Slovak hotels in the opinion of their employees and consumers | 20 |
Kornelia Muss, Tomasz Lesiów: Rapid alert system for non-food products – RAPEX | 31 |
Dariusz Piotrowski, Marcin Ignaczak: Influence of pressure in vacuum drying chamber on shrinkage of defrosted strawberries | 49 |
Rekomendacja książki pt. Systemy zarządzania w znormalizowanym świecie pod redakcją naukową Jerzego Łańcuckiego | 62 |