Nauki Inżynierskie i Technologie 1(24)

Nauki Inżynierskie i Technologie 1(24)

1 opinia

Praca zbiorowa

Format:

ibuk

W niniejszym numerze czasopisma „Nauki Inżynierskie i Technologie” zamieszczono cztery artykuły naukowe oraz jedną informację o książce. W pierwszej części opracowania pt. Aplikacje m-zdrowia przedstawiono i scharakteryzowano dostępne w Polsce aplikacje dotyczące zdrowia i właściwego odżywiania (FatSecret, Endomondo, Water Drink Reminder, Zdrowe zakupy, MyPlate, Fitatu, My Net Diary oraz Dieta dla super lenia). W drugiej części zaś zaprezento- wano wiedzę i stanowisko ankietowanych młodych osób wobec aplikacji o zdrowiu. W kolejnej pracy omówiono właściwości i potencjalne zastosowanie składników bioaktywnych w produkcji funkcjonalnych produktów żywnościowych oraz wskazano na zdrowotne konsekwencje wynikające ze spożywania tego rodzaju żywności. W następnym opracowaniu, które stanowi drugą część publikacji dotyczących wybranych substancji słodzących, omówiono wiedzę oraz opinie badanych konsumentów na temat substancji słodzących – zarówno tych możliwych do zakupu i samodzielnego dawkowania, jak i dodawanych przemysłowo do produktów spożywczych, a także ich bezpieczeństwa zdrowotnego. Jako redaktor czasopisma zachęcam do zapoznania się z wymienionymi pracami oraz sięgnięcia po rekomendowaną książkę pod redakcją naukową prof. Ryszarda Knosali, zatytułowaną Inżynieria produkcji. Kompendium wiedzy.


Rok wydania2017
Liczba stron76
KategoriaPublikacje darmowe
WydawcaWydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Numer wydania1
Język publikacjipolski
Informacja o sprzedawcyePWN sp. z o.o.

INNE EBOOKI AUTORA

Ciekawe propozycje

Spis treści

  Wstęp    7
  Natalia Baranek, Tomasz Lesiów, Ewa Biazik: Aplikacje m-zdrowia. Część pierwsza    9
  Natalia Baranek, Tomasz Lesiów, Ewa Biazik: Aplikacje m-zdrowia. Część druga    27
  Remigiusz Olędzki, Aleksandra Hristova: Substancje bioaktywne w produktach funkcjonalnych i ich rola w żywieniu człowieka    40
  Anna Rusek, Ewa Biazik, Tomasz Lesiów: Wiedza i opinia konsumentów na temat wybranych substancji słodzących stosowanych w żywności. Część druga    62
  Dariusz Mazurkiewicz: Informacja o książce Inżynieria produkcji. Kompendium wiedzy pod redakcją naukową prof. Ryszarda Knosali    74
RozwińZwiń