Nauki Inżynierskie i Technologie 1(28)

Nauki Inżynierskie i Technologie 1(28)

1 opinia

Praca zbiorowa

Format:

ibuk

W niniejszym numerze czasopisma zamieszczono cztery artykuły naukowe oraz jedną informację o książce. Przedmiotem pierwszej pracy było omówienie wpływu wysokich stężeń azotu na biologiczne oczyszczanie ścieków cukrowniczych. W drugim opracowaniu przedstawiono fakty i mity dotyczące turystyki gastronomicznej w Polsce. Zaprezentowano bogatą i zróżnicowaną ofertę turystyki gastronomicznej. Wskazano, że chociaż polską gastronomię cechuje tradycyjna gościnność, wysoka jakość usług oraz wykorzystanie polskich produktów żywnościowych, to dostępność informacji na jej temat dla potencjalnych odbiorców jest wciąż niezadowalająca. Kolejny artykuł dotyczył opakowań funkcjonalnych, takich jak: samopodgrzewające się butelki – iiamo oraz yoomi, samoogrzewające się puszki (hot cans), samochłodzące się puszki (self-cooling cans) oraz wskaźniki temperatury. Omówiono ich zastosowanie, zasadę działania i obchodzenia się z tak zapakowanym produktem. W ostatnim opracowaniu autorka przybliżyła możliwości wykorzystania kwiatów jadalnych jako elementu dekoracji potraw i źródła wrażeń nie tylko estetycznych, ale także smakowych. Redaktor NIT prof. dr hab. inż. Tomasz Lesiów zachęca do zapoznania się z wymienionymi pracami oraz do sięgnięcia po książkę autorstwa Grażyny Rosy, Izabeli Ostrowskiej, Kamili Słupińskiej i Leszka Gracza pt. Komunikacja międzykulturowa w biznesie.


Rok wydania2018
Liczba stron52
KategoriaPublikacje darmowe
WydawcaWydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Numer wydania1
Język publikacjipolski
Informacja o sprzedawcyePWN sp. z o.o.

INNE EBOOKI AUTORA

Ciekawe propozycje

Spis treści

  Wstęp    7
  Aleksandra Chuda, Krzysztof Ziemiński: Wpływ wysokich stężeń azotu na biologiczne oczyszczanie ścieków cukrowniczych     9
  Ewa Czarniecka-Skubina, Artur Głuchowski: Turystyka gastronomiczna – fakty i mity    23
  Tomasz Lesiów, Zenon Foltynowicz: Opakowania funkcjonalne w żywności    32
  Maria Śmiechowska: Czynniki wpływające na atrakcyjność kwiatów jadalnych    42
  Mirosława Pluta-Olearnik: Recenzja książki pt. Komunikacja międzykulturowa w biznesie autorstwa Grażyny Rosy, Izabeli Ostrowskiej, Kamili Słupińskiej, Leszka Gracza    50
RozwińZwiń