POLECAMY
Wydawca:
Format:
epub, mobi, pdf
W przyrodzie występuje szeroki wybór dziko rosnących roślin jadalnych. Mogą one wzbogacić nasz jadłospis i charakteryzują się wysoką zawartością cennych substancji odżywczych i leczniczych. Obecnie w zdecydowanej większości stanowią one pożywienie, którego nigdzie nie można kupić, które możesz sam nazbierać, przyrządzić i delektować się ich smakiem. Książka ta jest łatwym w zastosowaniu przewodnikiem. Znajdziesz w niej informacje o 200 najważniejszych i najbardziej u nas rozpowszechnionych dziko rosnących roślinach jadalnych wraz z ich ilustracjami. Uzyskasz szczegółowe dane dotyczące tego, jakie części roślin można zbierać o danej porze roku i w jaki sposób je wykorzystać. Nauczysz się także rozpoznawać trujące rośliny, które można pomylić z jadalnymi. Zdrowie i smak z natury.
Rok wydania | 2014 |
---|---|
Liczba stron | 485 |
Kategoria | Poradniki |
Wydawca | Vital |
ISBN-13 | 978-83-8168-600-6 |
Język publikacji | polski |
Informacja o sprzedawcy | ePWN sp. z o.o. |
POLECAMY
Ciekawe propozycje
Jadalne gatunki grzybów źródłem...
do koszyka
Dereń jadalny (Cornus mas L.)
do koszyka
Historia roślin jadalnych
do koszyka
Historia roślin jadalnych
do koszyka
Rośliny biblijne
do koszyka
Rośliny, które udomowiły człowieka
do koszyka
Spis treści
Wprowadzenie | |
Opisy roślin | |
Uwaga, niebezpieczeństwo pomyłki! | |
Tabela okresu zbiorów | |
Ważne substancje roślinne | |
Bibliografia | |
Alfabetyczny spis roślin | |