POLECAMY
-15%
Autor:
Wydawca:
Format:
Owoce stanowią nieodzowny element ludzkiej diety. Mogą być spożywane przy każdym posiłku, dostarczając niezbędnych dla naszego organizmu węglowodanów, witamin, błonnika, makro- i mikroelementów. Wspomagają odkwaszanie i odtruwanie organizmu, dzięki czemu zapobiegają wielu chorobom. Podstawowe owoce ziarnkowe i pestkowe dostępne w Polsce to: jabłka, gruszki, śliwki, czereśnie i wiśnie, brzoskwinie i morele, a jagodowe: truskawki, maliny, borówka amerykańska, porzeczki, agrest. Konsumenci doceniają dobroczynny wpływ na zdrowie różnorodności posiłków, chętnie sięgają więc po owoce tropikalne lub te mniej znane. Dlatego na polskim rynku zaczęły pojawiać się jagody kamczackie, świdośliwy, rokitnik oraz dereń.
Rok wydania | 2021 |
---|---|
Liczba stron | 117 |
Kategoria | Czasopisma naukowe |
Wydawca | Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie |
ISBN-13 | 978-83-7259-333-7 |
Informacja o sprzedawcy | ePWN sp. z o.o. |
POLECAMY
Ciekawe propozycje
Jadalne gatunki grzybów źródłem...
do koszyka
Historia roślin jadalnych
do koszyka
Historia roślin jadalnych
do koszyka
Auta dla nas, auta dla mas
do koszyka