POLECAMY
Autor:
Wydawca:
Format:
Prawidłowe odżywianie i oddychanie sprawiają, że dobrze się czujesz. Jednak często po posiłku odczuwasz zmęczenie i brak energii. Jak to zmienić, podpowie Georg Weidinger, znany lekarz, który wspólnie ze swoją żoną, opracował dietę opartą na Tradycyjnej Medycynnie Chińskiej. Wykorzystali oni zasady gotowania według Pięciu Przemian, ale dostosowali je do zachodniego współczesnego świata. Opracowane przez nich dania nie tylko dobrze smakują, ale również stanowią bazę do powrotu do zdrowia. Ich dieta oczyszcza organizm, poprawia pracę układu trawiennego i wpływa na procesy regeneracyjne. W przyswajaniu składników odżywczych oraz prawidłowej przemianie materii pomoże Ci 10 zasad zdrowego odżywiania, które opracowali Autorzy. Gotuj dla zdrowia.
Rok wydania | 2020 |
---|---|
Liczba stron | 332 |
Kategoria | Poradniki |
Wydawca | Vital |
Tłumaczenie | Małgorzata Rzepka |
ISBN-13 | 978-83-8168-649-5 |
Język publikacji | polski |
Informacja o sprzedawcy | ePWN sp. z o.o. |
POLECAMY
Ciekawe propozycje
Kuchnia Cieszyńsko-Śląska
do koszyka
Kuchnia dawnego Białegostoku
do koszyka
Kuchnia diabetyka
do koszyka
Kuchnia diabetyków
do koszyka
Kuchnia Egejska
do koszyka
Kuchnia góralska
do koszyka
Kuchnia Jogina
do koszyka
Kuchnia kloszardów
do koszyka
Spis treści
| |
Przedmowa | |
CZĘŚĆ 1. Uzdrowienie holistyczne | |
Bądź dobry dla swojego wnętrza | |
CZĘŚĆ 2. Książka kucharska | |
1. Akcesoria kuchenne, które znajdują zastosowanie w niniejszej książce | |
2. Sól, przyprawy i pędy | |
3. Zboża – przepisy podstawowe | |
4. Śniadanie | |
5. Zupy i dania jednogarnkowe | |
6. Chleb | |
7. Pasty do smarowania | |
8. Dania główne | |
9. Obiad niedzielny | |
10. Sałaty i dodatki | |
11. Kiedy robi się zimno … | |
12. Słodka pokusa | |
13. Mleko nie od krowy | |
14. Wekowanie, przechowywanie, konserwowanie | |
15. Indeks przepisów | |