Żywność fermentowana i probiotyczna

1 opinia

Wydawca:

Vital

Format:

pdf

RODZAJ DOSTĘPU

18,18  24,90

Format: pdf

Cena początkowa: 24,90 zł (-27%)

Najniższa cena z 30 dni: 18,18 zł  


18,18

w tym VAT

Fermentacja to proces, w którym mikroorganizmy przetrawiają do pewnego stopnia produkty spożywcze i przez to poprawiają wartość i przyswajalność znajdujących się w nich substancji odżywczych. Dzięki tej książce samodzielnie przygotujesz zdrowe pikle, kimchi, sunomono czy tofu. Poznasz tajniki kiszenia i marynowania popularnych warzyw takich jak kapusta, marchew czy buraki. Opisane potrawy poprawiają wchłanialność witamin i żelaza. W znaczący sposób pobudzają trawinie tłuszczów i białka. Pozytywnie wpływają na przepływ krwi w jelitach, aktywują pracę trzustki i oczyszczają krew. Żywność fermentowana i probiotyczna poprawia pracę mózgu i uspokaja system nerwowy. Oczyszcza organizm ze środków konserwujących, wzmacniaczy smaku i złogów. Trwale, smacznie, zdrowo.


Rok wydania2017
Liczba stron128
KategoriaPoradniki
WydawcaVital
TłumaczenieMałgorzata Rzepka
ISBN-13978-83-8168-203-9
Język publikacjipolski
Informacja o sprzedawcyePWN sp. z o.o.

Ciekawe propozycje

Spis treści

  

Przedmowa
Podstawy odżywiania
Historia fermentacji
Czym jest fermentacja?
Korzyści dla zdrowia
Na co zwrócić uwagę?
Trwałość i przechowywanie

  

Przepisy
Kombucha
Napój super Chi
Zalewa z czerwonych buraków
Naleśniki na zakwasie
Całonocna owsianka
Zupa ryżowa (congee)
Krem z tofu
Ziołowe pesto
Marynowane tofu
Kapusta kiszona
Kimchi
Sunomono
Maniok
Pikle z imbiru
Papryka
Cebule marynowane
Pikle czosnkowe

  

Ogórki
Marynowane cytryny
Pikle z szalotki
Chrzan
Pikle z kombu
Chili!
Karczochy
Okra
Pikle z marchwi
Warzywa korzeniowe
Marynowana rzodkiew
Morska siła
Pikle z buraka
Tursija
Pomidory marynowane
Natto

  

O Autorze
Spis ilustracji

RozwińZwiń