Obżartuchy i opilce. Przewodnik po stołach, garach i innych krainach wielkiej I Rzeczypospolitej

1 opinia

Wydawca:

FABRYKA SŁÓW

Format:

epub, mobi

KUP I POBIERZ

Format: epub, mobi

38,64  44,93 (-14%)

Najniższa cena z 30 dni: 38,64 zł 

Co myślisz, gdy słyszysz „kuchnia staropolska”? Wiadomo, karczma „U Sarmaty” na wakacjach w Borach Tucholskich. Bigos. Placek po zbójnicku. I te kluski, które babcia robiła w niedzielę. Tyle tylko, że to wszystko nie ma nic wspólnego z tym, jak jadali nasi przodkowie. A to, jak jadali, odzwierciedlało też to, jak żyli.


Wyrusz z Jackiem Komudą w fascynującą podróż. Kulinarną, geograficzną, historyczną. Posłuchaj o tym, jak wyglądało życie, poczuj, co płynęło w żyłach naszych przodków. Bo półmiski i garnki to tylko pretekst. To będzie podróż przez żołądek do... wiedzy.


Rok wydania2024
Liczba stron480
KategoriaPoradniki
WydawcaFABRYKA SŁÓW
ISBN-13978-83-67949-98-9
Język publikacjipolski
Informacja o sprzedawcyePWN sp. z o.o.

INNE EBOOKI AUTORA

POLECAMY

Ciekawe propozycje