POLECAMY
Redakcja:
Wydawca:
Format:
Ze Wstępu:
"Interakcje leków z żywnością pozostają w kręgu zainteresowań wielu ośrodków badawczych i stanowią istotny problem z punktu widzenia dietetycznego, farmaceutycznego, jak również medycznego. Niedostrzeganie związku przyczynowo-skutkowego pomiędzy żywnością a farmakoterapią w rozumieniu niskiej świadomości personelu medycznego, jak również samych pacjentów, niejednokrotnie może powodować niepowodzenie stosowanej farmakoterapii.
[...]
Książka ta powstała we współpracy lekarzy, farmaceutów i właśnie dietetyków – tak aby dać jak najszersze spojrzenie
na problem i zagadnienie interakcji".
Rok wydania | 2023 |
---|---|
Liczba stron | 160 |
Kategoria | Farmakologia |
Wydawca | Wydawnictwo Uniwersytetu Opolskiego |
ISBN-13 | 978-83-8332-036-6 |
Numer wydania | 1 |
Język publikacji | polski |
Informacja o sprzedawcy | ePWN sp. z o.o. |
POLECAMY
Ciekawe propozycje
Farmakoterapia kardiologiczna, t. 1 A-L
do koszyka
Farmakoterapia w położnictwie
do koszyka
Farmakoterapia zaburzeń seksualnych
do koszyka
Farmakologia. Mechanizmy - leki -...
do koszyka
Nowoczesna farmakoterapia A.D. 2023 –...
do koszyka