INNE EBOOKI AUTORA
DRUGA CZĘŚĆ
TRYLOGII W PIĘCIU CZĘŚCIACH
Kiedy zostaną rozwiązane wszystkie problemy dotyczące przestrzeni, czasu,
materii oraz istoty życia, pozostanie pytanie: „Gdzie jest najlepsza
kuchnia?”. Restauracja na końcu wszechświata oferuje niepowtarzalne
wrażenia gastronomiczne, zwłaszcza że nie ma się co martwić o dzień
jutrzejszy.
Autor: Douglas Adams (1952–2001)
Urodził się w Cambridge, kształcił się w Brentwood School w Essex i St John's College w Cambridge, gdzie w 1974 r. uzyskał tytuł licencjata (a później magistra) literatury angielskiej. Był twórcą wszystkich wersji przewodnika „Autostopem przez Galaktykę”, który zadebiutował w marcu 1978 r. jako seria BBC Radio 4, po czym przekształcił się w serię bestsellerowych powieści, serial telewizyjny, album płytowy, grę komputerową i kilka adaptacji scenicznych. Sprzedało się ponad 15 milionów jego książek w języku angielskim, a tłumaczenia na niemiecki, szwedzki i wiele innych języków także były bestsellerami. Istnieją dwie asteroidy nazwane na jego cześć: (18610) Arthurdent i (25924) Douglasadams.
Lektor: Maciej Więckowski Aktor teatralny, filmowy i dubbingowy, lektor audiobooków. Do 2010 roku związany z Teatrem Powszechnym w Łodzi, gościnnie występował również w teatrach w Warszawie i Kaliszu. Współtwórca projektu muzyczno-filmowo-dubbingowego „Niemy Movie”. Miłośnicy seriali kojarzą go m.in. z „Na dobre i na złe”, „Belle Epoque” lub „Belfra 2”.
Rok wydania | 2022 |
---|---|
Kategoria | Fantastyka |
Wydawca | ZYSK I S-KA |
Tłumaczenie | Paweł Wieczorek |
ISBN-13 | 978-83-8202-844-7 |
Język publikacji | polski |
Informacja o sprzedawcy | ePWN sp. z o.o. |
INNE EBOOKI AUTORA
POLECAMY
Ciekawe propozycje
Coaching czyli Restauracja Osobowości
do koszyka
Dziedzictwo rzemiosła artystycznego –...
do koszyka
Dziedzictwo rzemiosła artystycznego –...
do koszyka
Kill Grill. Restauracja od kuchni
do koszyka
Kill Grill. Restauracja od kuchni
do koszyka
Odbudowa i restauracja zabytków...
do koszyka