INNE EBOOKI AUTORA
Zabawna książka zarówno dla wielbicieli jedzenia, jak i dla osób, które poprzestają na hamburgerach. Ci pierwsi znajdą w niej pyszne opisy potraw, smaków i kulinarnych inicjacji. Drudzy zapewne z satysfakcją przeczytają, w jaki sposób i z czego naprawdę (!) przygotowywane są potrawy dla smakoszy – lektura tyleż wstrząsająca, co pouczająca.
Czytelnicy szukający rozrywki będą się skręcać ze śmiechu. Ale warto też docenić soczysty (nomen omen) i sugestywny język, galerię niezapomnianych portretów literackich, a także znakomitą analizę socjologiczną wiata ludzi zajmujących się kuchnią („zbieraniny psychopatycznych specjalistów od grillowania, alkoholików wyspecjalizowanych w zajmowaniu się zimnym bufetem, głupich lasek kandydujących na stanowisko sosjera, ekwadorskich speców od makaronu, obłąkanych cukierników”). Bourdain uchwycił ich żargon, nałogi, zwyczaje i przywołał wiele ciekawostek gwarantujących pasjonującą lekturę.
Rok wydania | 2022 |
---|---|
Liczba stron | 309 |
Kategoria | Literatura faktu |
Wydawca | Empik Go |
ISBN-13 | 978-83-272-7404-5 |
Język publikacji | polski |
Informacja o sprzedawcy | ePWN sp. z o.o. |
INNE EBOOKI AUTORA
POLECAMY
Ciekawe propozycje
Kill Grill. O, kuchnia!
do koszyka
Kill Grill. O, kuchnia!
do koszyka
Kill Grill. Restauracja od kuchni
do koszyka
Kill Switch
do koszyka
kill.switch - poradnik do gry
do koszyka
Easy To Kill
do koszyka
Please kill me
do koszyka
A Pulpit in the Grill Room
do koszyka
The Milan Grill Room
do koszyka