POLECAMY
Wydawca:
Format:
epub, mobi
„Dobrze dobrana i zbilansowana dieta daje mi energię, podnosi pewność psychiczną i pozwala walczyć na najwyższym światowym poziomie”.
Patrycja Bereznowska – Mistrzyni i Rekordzistka Świata w Biegu 24-godzinnym
„Dzięki prawidłowemu odżywianiu mogę nie tylko mocno trenować, lecz przede wszystkim szybko się regeneruję, dużo lepiej czuję na co dzień, a w rezultacie osiągam wymarzone cele na zawodach”.
Bartosz Olszewski – najlepszy biegacz na świecie Wings For Life World Run 2017
„Od tego, czym »zatankujemy« nasz organizm, zależy nasze zdrowie, samopoczucie i wygląd. Kiedy uprawiamy regularnie sport, odżywianie staje się jeszcze ważniejsze, bo to od tego, co zjemy, zależy, czy będziemy mieć siły i chęci na trening. Wyznaję kilka zasad w kuchni, ale najważniejsza brzmi: jak najmniej przetworzonego jedzenia”.
Anna Szczypczyńska – autorka bloga Panna Anna Biega i książki „Zakochaj się w bieganiu”
Zamierzasz rozpocząć przygodę z bieganiem? A może trenujesz regularnie lub przygotowujesz się do zawodów biegowych? Jeżeli bieganie jest częścią Twojego życia, ta książka jest dla Ciebie. „Run&Cook” pomoże Ci dobrać optymalną dietę na każdy poziom treningowy.
Kulinarny poradnik biegacza podzielony jest na trzy główne części:
* dla amatorów,
* osób biegających regularnie
* oraz dla tych, którzy przygotowują się do startów w zawodach.
Wraz z rosnącym zaangażowaniem w treningi organizm sportowca ma coraz większe potrzeby dietetyczne – od zdrowego odżywiania na wstępnym etapie, przez zapewnienie regeneracji po intensywnym wysiłku, wspomaganie stawów poddawanych ciągłym przeciążeniom, dostarczanie odpowiedniej ilości energii, po wzmacnianie układu odpornościowego, aby lepiej radził sobie z infekcjami. „Run&Cook” będzie z Tobą w każdej sytuacji, dając zarówno solidne podstawy merytoryczne, jak i zaplecze łatwych, efektywnych i przede wszystkim smacznych posiłków.
Chcesz wiedzieć, co zjeść na śniadanie mistrza przed startem w zawodach biegowych? Potrzebujesz bomb antyzapalnych, pobudzających metabolizm i działających przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowo? A może brakuje Ci przepisów na smaczne i zdrowe izotoniki? Wszystko znajdziesz w „Run&Cook” z podaną wartością energetyczną i oznaczeniami: danie wegetariańskie, wegańskie i bezglutenowe. Zatem: READY, STEADY, GO!
Rok wydania | 2019 |
---|---|
Liczba stron | 288 |
Kategoria | Historia powszechna |
Wydawca | Filo |
ISBN-13 | 978-83-62903-51-1 |
Język publikacji | polski |
Informacja o sprzedawcy | ePWN sp. z o.o. |
POLECAMY
Ciekawe propozycje
Kulinarny Lublin. Gastronomia w PRL-u
do koszyka
Bike&Cook. Kulinarny poradnik rowerzysty
do koszyka
Dookoła świata. Niepokorny przewodnik...
do koszyka
Kulinarna Wiola Najlepsze przepisy
do koszyka
Kulinarne inspiracje
do koszyka
Bezglutenowe wariacje kulinarne
do koszyka
Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i...
do koszyka