INNE EBOOKI AUTORA
Praca zbiorowa
Redakcja:
Wydawca:
Format:
ibuk
Monografia naukowa zawiera 14 artykułów z zakresu żywienia człowieka, żywności, dietetyki.
Światowa Organizacja Zdrowia „zdrowiem” nazywa nie tylko brak choroby
czy niepełnosprawności ale fizyczny, psychiczny i społeczny dobrostan. Na nasze
zdrowie wpływa więc wiele czynników. Jest to odżywianie, aktywność fizyczna,
sen, odpoczynek, stosowanie używek, korzystanie z badań profilaktycznych i
opieki medycznej oraz to jak potrafimy radzić sobie ze stresem.
W ostatnim czasie bycie zdrowym stało się bardzo popularne. Jeszcze kilka
lat temu nie przywiązywaliśmy większej wagi do tego co jemy i pijemy i w jakich
ilościach. A jednym z istotnych elementów zdrowego stylu życia jest właśnie
odpowiednio zbilansowana dieta. To co jemy oraz w jakich ilościach ma wpływ na
nasze codzienne funkcjonowanie, zdrowie oraz na to jak wyglądamy. Specjaliści z
Instytutu Żywności i Żywienia zalecają spożywanie produktów z różnych grup
żywności, tak aby codzienne posiłki były urozmaicone i abyśmy dostarczali
organizmowi wszystkich składników odżywczych, które są mu potrzebne. Zdrowe
odżywianie to również regularne posiłki, które dostarczają odpowiednią ilość
kalorii i wspomnianych składników odżywczych.
Rok wydania | 2020 |
---|---|
Liczba stron | 168 |
Kategoria | Zdrowie publiczne |
Wydawca | Stowarzyszenie Młodych Naukowców |
ISBN-13 | 978-83-939764-7-8 |
Numer wydania | 1 |
Język publikacji | polski |
Informacja o sprzedawcy | ePWN sp. z o.o. |
INNE EBOOKI AUTORA
POLECAMY
Ciekawe propozycje