W książce szczegółowo przedstawiono zasadniczy i uzupełniający rozbiór tusz wieprzowych, wołowych, cielęcych i baranich, a także podano wskaźniki uzysku mięs, tłuszczu i kości w układzie tabelarycznym.
Liczne rysunki i fotografie zamieszczone w atlasie znacznie ułatwiają przyswojenie materiału teoretycznego i są dodatkowym źródłem wiedzy o prezentowanych elementach mięsa.
Książka jest cenną pomocą w nauce zawodu dla uczniów szkół ponadpodstawowych, zawodowych i średnich o profilu przetwórstwo mięsa, a także dla kadry inżynieryjno-technicznej zakładów przetwórstwa mięsa.
Plik pdf ma postać skanów co uniemożliwia przeszukiwanie tekstu.
Rok wydania | 2012 |
---|---|
Liczba stron | 208 |
Kategoria | Rolnictwo |
Wydawca | Wydawnictwo WNT |
ISBN-13 | 978-83-7926-042-3 |
Numer wydania | 1 |
Język publikacji | polski |
Informacja o sprzedawcy | ePWN sp. z o.o. |
POLECAMY
Ciekawe propozycje
Atlas bitew do historii wojskowości...
do koszyka
Atlas chmur
do koszyka
Atlas Dinozaurów
do koszyka
Atlas dzikich zwierząt.Poznaję literki
do koszyka
Atlas ginekologii plastycznej
do koszyka
Atlas hematologiczny z elementami...
do koszyka
Atlas histopatologii.Tajemniczy świat...
do koszyka