POLECAMY
Format:
ibuk
Chów świń w systemie wolnowybiegowym jest współczesną coraz popularniejszą alternatywą produkcji intensywnej, wielowektorowej. Obecnie konsumenci coraz częściej zwracają uwagę na to czy mięso pozyskiwane jest od zwierząt utrzymywanych w warunkach dobrostanu, pochodzących z produkcji zrównoważonej. W tym duchu autorzy przedstawili zasady produkcji wolnowybiegowej, omawiając szczegółowo warunki utrzymania świń, ich żywienie, zagospodarowanie terenu, zasady bioasekuracji zapewniające bezpieczeństwo sanitarne, rasy świń predysponowane do tego typu produkcji, behawior świń jako podstawowy wskaźnik dobrostanu, czynniki determinujące jakość pozyskiwanego mięsa oraz zagrożenia dla środowiska. Monografię autorzy wzbogacili
o przedstawienie wyników swoich badań z tego zakresu.
Rok wydania | 2022 |
---|---|
Liczba stron | 179 |
Kategoria | Publikacje darmowe |
Wydawca | Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego SGGW w Warszawie |
ISBN-13 | 978-83-8237-107-9 |
Numer wydania | 1 |
Informacja o sprzedawcy | ePWN sp. z o.o. |
POLECAMY
Ciekawe propozycje
Zrównoważona geotechnika - materiały...
do koszyka
Zrównoważona konkurencyjność obszarów...
do koszyka
Zrównoważona konsumpcja w polskich...
do koszyka
ZRÓWNOWAŻONA TRANSFORMACJA. STAN I...
do koszyka
Zrównoważona turystyka
do koszyka
Turystyka zrównoważona
do koszyka