POLECAMY
Autor:
Format:
ibuk
Białka odzwierciedlają obraz zmian, jakim podlegają mięśnie w procesie konwersji w mięso podczas dojrzewania poubojowego i zależą od tempa przemian poubojowych determinowanych procesem wychładzania oraz występowaniem odchylenia jakościowego DFD. Celem pracy była analiza białek mięśniowych jako potencjalnych wskaźników jakości, ze szczególnym uwzględnieniem wodochłonności i kruchości mięsa wieprzowego wychładzanego ze zróżnicowaną szybkością oraz mięsa bydła z wadą DFD.
Rok wydania | 2021 |
---|---|
Liczba stron | 149 |
Kategoria | Publikacje darmowe |
Wydawca | Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu |
ISBN-13 | 978-83-7160-997-8 |
Numer wydania | 1 |
Informacja o sprzedawcy | ePWN sp. z o.o. |
POLECAMY
Ciekawe propozycje
Dzikie białko
do koszyka
Dzikie białko
do koszyka
Elementy enzymologii i biochemii białek
do koszyka
Astma w codziennej praktyce klinicznej
do koszyka