Sztukamięs ze szlachtuza

Nieopowiedziana historia mięsa

1 opinia

Wydawca:

Czarne

Format:

epub, mobi

KUP I POBIERZ

Format: epub, mobi

25,94  39,90 (-35%)

Najniższa cena z 30 dni: 25,94 zł 

Po raz pierwszy w historii łatwy dostęp do mięsa ma każdy Polak. Jeszcze wiek temu nasi przodkowie mogli tylko o tym pomarzyć, dziś jednak żyjemy w erze przesytu i hodowli przemysłowych. Pytanie o zasadność jedzenia mięsa nigdy nie było bardziej aktualne. Jedni twierdzą, że jest ono passé, inni uważają, że to nasza polska tradycja. Jak jest naprawdę?


Ta książka powstała, ponieważ wierzę, że jako „obywatele świata” powinniśmy znać naszą historię. Zanim więc sięgniecie po smażoną pierś brojlera lub grillowaną karkówkę z tucznika, poznajcie prawdziwą historię polskiego mięsa i odkryjcie dawny świat polskiej kuchni, w której pekefleisz, pierśnik czy kapłon królowały nie tylko od święta.


Autorka


Rok wydania2021
Liczba stron328
KategoriaLiteratura faktu
WydawcaCzarne
ISBN-13978-83-8191-303-4
Język publikacjipolski
Informacja o sprzedawcyePWN sp. z o.o.

POLECAMY

Ciekawe propozycje