POLECAMY
Stosowanie diety na refluks i wdrożenie zasad zdrowego odżywiania z tym poradnikiem jest niezwykle proste. Autorka, specjalistka z zakresu leczenia zakwaszenia organizmu i chorób jelit, przygotowała specjalną terapię, opartą na 3 planach posiłków. Wprowadzisz zmiany w swojej kuchni i skutecznie pokonasz stany zapalne układu trawiennego. Nauczysz się, jak radzić sobie z przyczynami refluksu i zgagi, stosując ponad 100 przepisów na pyszne dania. Wszystkie potrawy mają na celu złagodzenie objawów GERD i LPR, w tym bólu w klatce piersiowej, duszności, kaszlu i innych. Pokonasz choroby układu pokarmowego i przywrócisz zdrowie i dobre samopoczucie. Skutecznie zatrzymaj refluks dietą.
Rok wydania | 2022 |
---|---|
Liczba stron | 292 |
Kategoria | Poradniki |
Wydawca | Vital |
Tłumaczenie | Renata Czernik |
ISBN-13 | 978-83-8272-194-2 |
Informacja o sprzedawcy | ePWN sp. z o.o. |
POLECAMY
Ciekawe propozycje
Spis treści
Wstęp | |
| |
CZĘŚĆ I: LECZENIE CHOROBY REFLUKSOWEJ PRZEŁYKU I REFLUKSU KRTANIOWO-GARDŁOWEGO | |
| |
1. Główne przyczyny powstawania choroby refluksowej | |
2. Zrozumienie diety w chorobie refluksowej | |
3. Różne plany posiłków dostosowane do różnych potrzeb | |
| |
CZĘŚĆ II: PRZEPISY KULINARNE, KTÓRE ZAPOBIEGAJĄ CHOROBIE REFLUKSOWEJ | |
| |
4. Śniadania i brunche | |
5. Przystawki i dodatki | |
6. Potrawy wegetariańskie i wegańskie | |
7. Owoce morza, ryby i drób | |
8. Wołowina i jagnięcina | |
9. Przekąski i desery | |
10. Sosy i dodatki kulinarne | |
| |
Lista żywności zasadowej | |
według Amerykańskiej Agencji Żywności i Leków (FDA) | |
Brudna dwunastka i czysta piętnasta | |
Bibliografia | |
Źródła | |
Indeks przepisów | |
Indeks | |
Podziękowania | |
O Autorce | |